Visita guiada a la Casa Torres Amat i centre d'interpretació

Coneix on i com vivia la família Torres Amat.

La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica.

Actualment, s'ha restaurat, adequat i museïtzat l'espai que ocupen la turbina i l'antiga fàbrica, als baixos de la casa Torres Amat, per la qual cosa la visita incou la ruta als baixos i també a la part noble.

Seguidament, es puja a la planta noble de la família. Les seves luxoses sales són un exemple excel·lent per copsar el poder de la burgesia catalana. Entre els seus membres més destacats figura el bisbe Torres Amat (1772-1847), religiós, bisbe reformador, hereu de les idees i la cultura del segle XVIII i amb una vida plena de contrastos.

La visita a la Casa Torres Amat permet descobrir l’apassionant història d’aquesta nissaga sallentina i el seu llegat patrimonial, testimoni d’un ric passat industrial.

Va ser adquirida per la Diputació de Barcelona el 1981, juntament amb mobles, objectes d’art, ornaments i objectes litúrgics que van pertànyer al bisbe Torres i a la seva família.

Com arribar 

Es pot aparcar al pont de la Concòrdia o a algun dels pàrquings de vora el riu i arribar a peu fins al Carrer Pelatera, a tocar del riu. La casa Torres Amat es troba al carrer del Pont Batlle Pere Otger (Pont Vell),1 Sallent.

Informació

  • Horari (dues visites): 10.00 h / 11.30 h
  • Preu: 4 € entrada general i 2 € entrada reduïda (menors de 12 anys, majors de 65, empadronats a Sallent, persones a l'atur i famílies nombroses)
  • Durada aproximada: 1 hora i mitja
  • Reserva prèvia imprescindible aquí
12/11/2023
Hora inici 10:00
671 405 483
4 €
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 29-09-2023 10:56