Èxit de participació en la primera edició de "Sallent, un aparador d'experiències"

Última revisió 16-05-2022 14:54
16/05/2022

La primera edició de Sallent, un aparador d’experiències que es va celebrar el dissabte 14 de maig va comptar amb la participació i implicació de 35 establiments locals i 5 productors locals.

A la desfilada de moda, acte central d’aquest jornada, van participar-hi 47 models i 16 establiments especialitzats en moda, complements, calçat, òptica, costura, perruqueria, estètica i decoració. Molts sallentins i sallentines, però també persones vingudes de fora, van voler veure aquesta desfilada, que va ser un èxit total per la roba i complements que van lluir els i les models amb molt estil i per la decoració de la passarel·la. Estava guarnida amb cintes i unes estructures metàl·liques en format gran i una gran catifa de color fúcsia que donava la volta des de la Plaça de la Verdura i fins a la Plaça Anselm Clavé.

El matí, el cuiner Roger Alcaraz del restaurant El Celler de Sallent va fer una demostració d’esferificació de pèsols que el públic assistent va poder tastar. A la tarda, els cuiners Marc, Nu i Aleix del restaurant La Masia Sallent van cuinar pèsols amb sípia i porro a la brasa amb romesco i burrata, que també van convidar al públic assistent a tastar-ho.

Els comerços sallentins van enamorar els seus clients i clientes oferint experiències a la seva botiga associades a moda, bellesa, salut, gastronomia, llar, jocs infantils, photocalls, entre d’altres. A més, cinc productors agroalimentaris locals van donar a conèixer els seus productes a la plaça Anselm Clavé: són Agrofresc, Làctics Cabrianes, Celler Sanmartí, Els Ous de l’Oriol i Casa Coll.

Durant tot el dia, els més petits i petites van poder gaudir dels cavallets sostenibles sense electricitat, que es movien mitjançant una manovella, i les famílies també van poder jugar amb més de vint jocs gegants situats al carrer del Cós i a les places de la Pau, Verdura i Joan Vilaseca.

A la tarda, cal destacar l’exposició de pintures de concursos locals que van ser cedides pel Cercle Artístic Sallentí i els mobles restaurats pels i les joves del projecte municipal d’Ocupació Juvenil. La jornada va clausurar amb la música de Dani i Juanjo Tinajas i amb un tast de vins a càrrec del Celler Sanmartí.

La Regidoria de Promoció Econòmica i Sallent Comercial agraeixen la participació i implicació del comerç, restauració i productors agroalimentaris locals que van fer possible un gran aparador local. També volen mostrar el seu agraïment als propietaris i propietàries dels aparadors buits que van permetre l’exposició de fotografies de la Festa de les Enramades als seus aparadors. Aquestes fotografies van ser cedides per Foto Club Sallent i l’Associació dels Amics de les Enramades.