Enramades

La festa de les Enramades de Sallent ha rebut el Premi Nacional de Cultura a la millor iniciativa artística popular 1992 i va ser nomenada Festa d'Interès Turístic i Festa Tradicional d'Interès Nacional.

És la festa més representativa del patrimoni cultural de Sallent. Les Enramades se celebren per Corpus amb l'engalanament dels carrers i la celebració i organització de diferents actes. Són una festa molt antiga que es remunta fa 600 anys, quan els carrers es guarnien al pas de la processó de Corpus. Se n'ha trobat documentació del segle XIII.

Els actes de la Festa els organitza l'Ajuntament, però de l'engalanada dels carrers se'n fa càrrec l'Associació d'Amics de les Enramades, de manera que els veïns i veïnes dels diferents carrers enramadors, continuadors d'una antiga tradició, ofereixen un espectacle de llum i color enramant els barris amb els elements de sempre: el boix, les flors, el paper de serrell, etc.

Cada carrer té un tema de fons sobre el qual versa tota la decoració del carrer, que es comença a preparar mesos abans i es plasma la nit del dimecres al dijous de Corpus.

Durant aquests dies es pot passejar pels carrers enramats i trobar-hi música, ball, cercaviles, sardanes, ballades de gegants i nans i tot un seguit d'actes lúdics que conviden a participar de l'ambient festiu.

Visita el compte d'Instagram @enramades_sallent

Imatges

Última revisió 2022-02-07 14:19:57