Oficina de Rehabilitació i Habitatge (OHR) assessora a totes aquelles persones que vulguin demanar les subvencions europees Next Generation.

">

Coneix com sol·licitar els ajuts Next Generation a través de l'Oficina de Rehabilitació i Habitatge

Última revisió 10-07-2023 14:15
10/07/2023

L'Oficina de Rehabilitació i Habitatge (OHR) assessora a totes aquelles persones que vulguin demanar les subvencions europees Next Generation.

Des d'aquest mes de juliol, l'oficina modifica els horaris d’atenció al públic, que seran als matins de 10 a 2 h del matí els dilluns, dimarts, dijous i divendres. Els dimarts a la tarda també s’atendrà al públic de 3 a 2/4 de 7 h. Els dimecres l’Oficina romandrà tancada al públic.

Es recomana demanar cita prèvia per evitar esperes i aglomeracions. Es pot fer a través del telèfon 610 47 04 46 o enviant un correu electrònic a habitatge@sallent.cat

Programa 1

Des del 15 de juny i fins al 29 de desembre de 2023 es poden sol·licitar els ajuts per a les actuacions de rehabilitació a nivell de barris, l’anomenat programa 1, que és un dels programes més importants de les subvencions Next Generation.

Per fer-ho, et convidem a posar-te en contacte amb l’Oficina perquè t’ajudi a resoldre tots els dubtes i t’assessori en el procés de tramitació d’aquestes ajudes.

Cal tenir en compte que opten a aquestes subvencions les persones propietàries d'un habitatge de Sallent d’una zona delimitada (veure mapa): nucli antic, Carretera, Rampinya, Fussimanya, l'eixample antiga. També el nucli de Cabrianes.

Programes 3, 4, i 5

Us recordem que també hi ha tres línies més de programes disponibles, que són els ajuts per a les actuacions de rehabilitació als edificis d'ús predominant residencial on s'obtingui una millora de l'eficiència energètica (programa 3), els ajuts per finançar actuacions i obres de millora de l'eficiència energètica als habitatges com un canvi de finestres o modificació de tancaments (programa 4) i els ajuts a l’elaboració del llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació (programa 5).

Aquests ajuts es poden demanar fins al 30 de novembre de 2023.

No oblidis tramitar la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

Per optar als ajuts dels programes 1, 3 i 5 cal disposar de la Inspecció Tècnica d'Edificis (ennllaç al tràmit).

La ITE és una inspecció visual dels elements comuns de l'edifici que realitza personal tècnic  competent i que dona lloc a l'informe tècnic.

Aquest informe resultant s'ha de presentar a l'Agència d'Habitatge de Catalunya.

Horaris d'atenció

Presencialment a l'Edifici el Salt (carrer Cós, 20). Recomanem demanar cita prèvia.

  • Dilluns, dimarts, dijous i divendres: matins de 10.00 a 14.00 h 
  • Dimarts tarda de 15.00 a 18.30 h

Telemàticament

  • Per telèfon al 610 47 04 46
  • Mitjançant correu electrònic a habitatge@sallent.cat

Zones delimitades