Es constitueix el nou Consell d'Infants de Sallent

Última revisió 30-11-2023 12:44
30/11/2023

El 25 de novembre es va constituir el Consell d’Infants de Sallent per al curs 2023-2024.

L’acte es va celebrar a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta i la regidora d’Educació, Sílvia Tardà, van acompanyar els nens i nenes en la presa de possessió com a consellers i conselleres infantils i els van lliurar el nomenament.

Són un total de dotze infants de 5è i 6è de primària que provenen de l’Escola Torres Amat de Sallent, Vedruna Sallent i Els Pins de Cabrianes.

Al llarg del curs, duran a terme sessions i activitats participatives, acompanyats per la dinamitzadora juvenil, per tal de proposar millores per al municipi i poder explicar en primera persona les necessitats dels nens i nenes a qui representen.

Des de l’Ajuntament de Sallent volem animar tots els nous consellers i conselleres en aquesta etapa que enceten, així com posar en valor la seva valentia i dedicació com a representants de les escoles.

El nou Consell s'estrena amb un acte contra la violència masclista

Aprofitant que el Consell es va constituir el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, els infants van realitzar el seu primer acte públic en companyia de l'entitat Adona't.

Van fer la lectura del manifest i un acte de sensibilització a la Plaça Sant Antoni Maria Claret. Van llegir en veu alta diferents frases que havien consensuat prèviament i que tenien a veure amb senyals d’alerta davant la violència i també cites d’empoderament. Aquestes frases, escrites en un paper, van col·locar-se en uns suports i també a terra per tal de construir un mural.

La tasca del Consell

L’inici del nou curs és una oportunitat per repassar els projectes que els anteriors consellers i conselleres infantils van dur a terme.

És per això que també es van presentar algunes de les fites més rellevants del curs anterior, com la proposta de disseny que van fer de la nova pista de skate, el canvi d’elements lúdics dels parcs infantils gràcies a un treball de camp previ, etc.

 

Et pot interessar