El Mes de la Gent Gran tanca amb una bona afluència de públic

Última revisió 08-11-2023 14:10
08/11/2023

Durant el mes d’octubre, l’Ajuntament de Sallent i les entitats col·laboradores han realitzat més de vint activitats per celebrar el Mes de la Gent Gran.

Segons la regidora d’Acció Social, Sílvia Tardà, l’edició d’enguany ha tingut una bona resposta: “valorem positivament l’afluència que hi ha hagut en els diferents actes programats”. I és que aquesta és una de les edicions amb més oferta pel que fa a la quantitat d’activitats i la varietat d’aquestes, fet que ja ajudat a aplegar un públic divers i d’una franja d’edat àmplia. En paraules de Tardà, “ tenim la voluntat d’atraure altres col·lectius, a banda de la gent gran, per potenciar la transversalitat i la convivència intergeneracional”.

És el cas del taller de “manualitats” que es va organitzar al Centru de Cabrianes, on es va poder fer decoració nadalenca, com unes espelmes. O bé els tallers musicals Apropamúsica, la demostració de dansa aeròbica i un bingo musical.

Amb l’objectiu d’aplegar un públic intergeneracional, l’Associació de la Gent Gran Guifré el Pelós va organitzar una caminada popular que va tenir molt èxit, amb una cinquantena de participants. A més, l’àrea de Turisme de Sallent ha ofert dues visites guiades gratuïtes pel nucli antic de Sallent, una per als usuaris i usuàries de la residència, i una altra oberta a tothom que va reunir una vintena de persones.

Destaquen especialment els musicals que s’han fet a Fàbrica Vella, Grease i Flor de nit, ja que han tingut molt bona acollida amb un total de 75 espectadors i espectadores de més de 65 anys. En el cas del teatre El nom, van assistir-hi 60 persones grans, mentre que el concert del grup Silly Symphony que repassava cançons del món del cinema, Música en 35MM, l’assistència de públic va ser de 50 persones.

En aquesta edició també hi ha hagut lloc pels àpats compartits acompanyats de música, com el dinar i ball de tarda organitzat per l’Associació de la Gent Gran Guifré el Pelós i el ball de tarda i berenar amb Nazari Music.

Aquesta programació ha estat possible gràcies a la col·laboració de Fàbrica Vella, l’EMM Cal Moliner, la Residència i Centre de Dia Sant Bernat, Ràdio Sallent, el Casal Cívic Sallent Centre, l’Associació Guifré el Pelós, OTP Cabrianes, El Menjador del Casal i El Rebost de la Torre.