Del 22 al 28 de març Sallent celebra la Setmana del Foment del Civisme

Última revisió 19-03-2021 13:41
17/03/2021

L'Ajuntament de Sallent engega la campanya "El que fas a Sallent, t'ho fas a tu" per conscienciar la ciutadania de la importància de tenir cura dels espais públics.

El respecte pel nostre entorn és una qüestió bàsica per a la bona convivència ciutadana. Durant els últims mesos, al municipi de Sallent han incrementat els actes incívics i vandàlics, i és per això que l'Ajuntament vol posar atenció en aquesta problemàtica i demanar la col·laboració ciutadana per a una actitud cívica.

Per fer-ho, a partir del dilluns 22 de març i durant una setmana, es posa en marxa la Setmana del Foment del Civisme que, a través de les xarxes socials, mostrarà alguns exemples d'actes incívics i vandàlics, com per exemple tirar brossa als carrers, pintar parets, no recollir els excrements de les mascotes, fer malbé arbustos i plantes dels nostres parcs, entre altres. Alguns dels espais afectats són el Parc municipal de Sallent, els voltants de la Fàbrica Vella o la Plaça 19 d'abril.

Malauradament, una de les accions més repetides és deixar objectes voluminosos a contenidors o papereres del poble enlloc de portar-los a la deixalleria. Recordem que l'horari de la deixalleria és d'11.00 a 14.00h els dilluns, dimarts i dissabtes i de 16.00 a 19.00h els dimecres, dijous i divendres. Està situat al Camí de Cabrianes, al Sector el Guix. L'Ajuntament disposa també del servei de recollida gratuïta a domicili. Per sol·licitar el servei cal trucar al telèfon 938 371 300. 

Paral·lelament, des d'Educació s'ha enviat una carta als centres educatius per tal que les famílies estiguin al cas d'aquesta problemàtica i se'ls demana la seva col·laboració en fomentar el civisme als infants i adolescents. 

Evitar aquestes accions no només permet una gestió més eficient dels recursos de neteja, sinó que fomenta una millor imatge del nostre poble. Des de l'Ajuntament apostem per una valoració més sostenible que només és possible amb l'esforç de tots i totes els i les ciutadanes. Del 22 al 28 de març estiguis atent a les nostres xarxes socials i digues la teva!

> Segueix-nos a Instagram, Twitter i Facebook