Arriba el Mes de la Cultura del 30 de març al 30 d'abril

Última revisió 28-03-2023 09:09
27/03/2023

Durant el mes d'abril, Sallent s'omplirà de dansa, música, exposicions, teatre, presentacions de llibres, i molt més!

> Descarrega't el programa en pdf

> Programació infantil

Un any més, la regidoria de Cultura i Festes presenta una programació molt esperada per als i les amants de la cultura: l’Abril, Mes de la Cultura. Es tracta d’una celebració que s’allarga durant tot el mes d’abril i que agrupa activitats de diferents disciplines, amb el nucli central durant la Diada de Sant Jordi i, enguany, també la Feria d'Abril.

De fet, l’any passat ja s’havia programat la Feria d'Abril, però la meteorologia va impedir que es pogués celebrar. Enguany, doncs, arriba amb més ganes que mai: s’allargarà tres dies, del 14 al 16 d’abril, i tindrà lloc a la Torre del Gas. La música i la dansa en seran les protagonistes, com per exemple amb el concert de “tardeo” amb Peyote, el concert de Sarau José Desviao o l’actuació de ball de l’escola Lourdes Jiménez.

A més, la Feria d’Abril s’ha dissenyat pensant en tots els públics, ja que hi haurà una zona infantil i d’inflables de 12 del migdia a 7 de la tarda, i comptarà també amb un servei de food trucks.

La Diada de Sant Jordi se celebrarà a la Plaça Anselm Clavé i la Plaça St. Antoni M. Claret amb actuacions musicals, dansa, tallers, castells i, per descomptat, diverses parades de roses i llibres. Es realitzarà un espectacle amb visió feminista, la Llegenda de les Jordines, i els Amics de les Enramades faran un taller de xapes, punts de llibres i roses de paper.

Una programació inclusiva

L'objectiu de la programació d’aquest 2023 és oferir activitats que satisfacin totes les edats i gustos. Tal com ha valorat l’alcalde Oriol Ribalta, “són actes pensats per al conjunt de la població i deslocalitzem més que mai” per “fer arribar la cultura a tothom i portar-la als barris”.

La programació infantil-familiar inclou actes com la masterclass de zumba, la caminada per la séquia, un espectacle infantil sobre Sant Jordi, una batucada infantil, lectura de contes al nou pati de la Casa Torres Amat, cinema infantil, etc.

A banda d’activitats culturals, també s’han inclòs actes esportius com la caminada per la séquia amb espectacle familiar, una ruta itinerant de 3 km (2 d’abril), i el torneig de petanca social (29 d’abril). També destaca el 51è Campionat de Catalunya Ocellaire de la Federació catalana de caça d’ocells fringíl·lids (30 d’abril).

Abril, Mes de la Cultura és possible gràcies a la col·laboració i suport de diferents entitats del Sallent: Esbart Vila de Sallent, Fàbrica Vella, EMM Cal Moliner, Ràdio Sallent, Biblioteca de Sallent, Societat Ocellaire Sallentina, Enramades de Sallent, Colla de Dansaires Sallentins, AVV La Rampinya, AVV Poble Nou, AVV Fussimanya, La Kseta, Cal València, Ateneu Republicà del Cogulló, Asprodis Sallent, AVES Sallent, Club Petanca Sallent i Maquisfest.