Es tracta d'un model de recollida de residus amb contenidors tancats per a la matèria orgànica i la fracció resta i que només poden obrir-se amb una targeta electrònica. Aquesta targeta és entregada a la ciutadania, juntament amb un kit de material, per tal que pugui separar els residus orgànics de la resta (on llencem els residus que ja no es poden reciclar i que van a parar a l’abocador). S'haurà de dipositar als contenidors corresponents, mitjançant la targeta electrònica, el dia que pertoca.
Els residus orgànics es podran dispositar cada dia de la setmana al contenidor marró. Pel que fa a la fracció resta (o rebuig) només es podrà dipositar els dilluns o bé els dijous al contenidor gris.
Amb aquests canvis i la identificació d’usuari, s’aconsegueixen uns canvis d’hàbits que fan augmentar de forma molt important els índexs de recollida selectiva.
Això vol dir que la ciutadania s’acostuma a separar molt millor els residus a casa seva, els diposita al contenidor que toca i, per tant, una part molt important d’aquests residus que abans acabaven a l’abocador ara es poden reciclar, valoritzar i convertir-los en nous materials.
Altres municipis com Rajadell, Balsareny i dos barris de Sant Fruitós de Bages ja han implementat aquest sistema, amb èxit de dades, i Sallent ho farà a partir de finals de març de 2022.