español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 8 de febrer a Catalunya

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 8 de febrer a Catalunya
Publicat: Dissabte 06/02/2021
Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 8 de febrer a Catalunya
Davant de les actuals dades epidemiològiques a Catalunya, el 8 de febrer entren en vigor algunes modificacions de les mesures especials de contenció de la COVID-19. Els canvis modifiquen alguns dels aspectes que ja recollien les resolucions generals anteriors i estaran vigents durant 14 dies.
Mesures Covid 08-02-2021
Mesures Covid 08-02-2021
La novetat més destacada és que, a partir del 8 de febrer, el confinament perimetral passarà de ser municipal a comarcal. A més, s'amplia en una hora els horaris presencials de la restauració i podran tornar a obrir el equipaments esportius en espais tancats.

La Generalitat de Catalunya ha anunciat una certa flexibilització de les mesures contra la Covid-19 que estaven vigent des del passat 7 de gener. 

Una de les novetats més destacades serà que, a partir del 8 de febrer, el confinament perimetral passarà de ser municipal a ser comarcal. 

A més, les franges horàries per als sector de la restauració s'amplien una hora i a partir de dilluns seran de 7.30 a 10.30h, per als esmorzars, i de 13 a 16.30h, per als dinars. 

Les altres novetats afecten a les instal·lacions esportives en espais tancats que podran tornar a obrir amb una limitació d'aforament al 30% i un màxim de sis persones, que hauran de portar la mascareta posada, en les activitats en grup. A nivell esportiu, es reprendran les competicions que donen accés a categories estatals i que estaven aturades des del passat mes d'octubre. 

Les llibreries passen a considerar-se establiments culturals i també podran obrir els cap de setmana. 

A l'àmbit educatiu, es reprendrà l'ensenyament semi presencial als primers cursos dels graus universitaris i es permet l'obertura d'escoles de música i dansa no reglades i autoritzades pel departament d'Educació. 

Aquestes novetats s'aplicaran a partir del 8 de febrer i tindran una durada de dues setmanes que es poden revisar si les dades de contagiats i ingressats als hospitals tornen a empitjorar.

Activitats socials

Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència.
No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible  i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Mobilitat

Territori de Catalunya: restringida l'entrada i sortida sense motiu justificat.  La mobilitat laboral només és permet quan no es pot teletreballar.
Comarca: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. Permesa la mobilitat en l'àmbit escolar sense pernoctació.
S'exceptuen d'aquesta restricció la realització d'activitat física i esportiva individual a l'aire lliure entre municipis limítrofs.

Confinament nocturn

No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.

Empreses

S'ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.
Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

Hostaleria

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 a 16:30 h. Resta d'horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.
Interiors: oberts amb el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 h a 16:30 h. Resta d'horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Activitats culturals

Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l'aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d'exposició al 50% de l'aforament.
Suspensió de les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.

Comerç i centres comercials

30% de l'aforament en petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes  i serveis essencials.
Suspensió de l'obertura de centres i recintes comercials i d'establiments i centres comercials amb superfície de venda major de 400 m2, excepte establiments que venen productes de primera necessitat i llibreries.

Esport

Instal·lacions i equipaments esportius a l'aire lliure obertes amb un aforament màxim del 50%, control d'accés i un màxim de 6 persones.
Instal·lacions i equipaments d'interior: aforament 30%, limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Vestidors tancats excepte piscines.
Represa de les competicions que donen accés a categories estatals.

Activitats recreatives

Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.
Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

Universitats i escoles

Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs.
Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció activitat presencial.
ESO, primària i infantil: presencialitat plena.
Activitats extraescolars: Obertes les activitats extraescolars i esportives que es realitzin als centres educatius amb els grups estables de convivència de les activitats lectives.

Tota la informació a https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/La-mobilitat-podra-ser-comarcal-a-partir-del-8-de-febrer

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 06/02/2021 11:46
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona