español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

La tertúlia d'Antoni Bassas posa el punt final a la celebració dels 100 anys de la biblitoeca

La tertúlia d'Antoni Bassas posa el punt final a la celebració dels 100 anys de la biblitoeca
Publicat: Dimarts 02/10/2018

El periodista Antoni Bassas ahir va ser a la Fàbrica Vella com a convidat del club de lectura de les biblioteques públiques del Bages, Berguedà i Moianès.

Coincidint amb l'u d'octubre, Antoni Bassas, va parlar del seu llibre “Bon dia, són les vuit”, un relat en primera persona del programa El Matí de Catalunya Ràdio i tota l'activitat radiofònica i periodística que duu al darrere. L'acte, que va ser tot un èxit, va posar el punt final a la programació del centenari de la Biblioteca de Sallent.

Un altre dels punts forts dels actes organitzats ha estat, sens dubte, el Lipdub. Una idea que ha mobilitzat una cinquantena d'entitats i gent del poble. Més de 500 persones van enfilar els carrers de Sallent per portar un llibre, de la nova biblioteca a l'antiga, al ritme d'una cançó creada especialment per l'ocasió on un dels principals lemes és “som memòria, som futur”. La música va ser creada per David Martell, amb lletra de Teresa Padullés i les veus de Miquel Gili, Núria Hontecillas i Jana Ossa.

Des del mes març, que es va donar el tret de sortida amb l'obra de teatre “Ens havíem barallat tant”, hi ha hagut una pila d'activitats. A l'abril es va posar en marxa l'exposició fotogràfica de la biblioteca antiga, i es va presentar el llibre “Sallent desaparegut”, de l'historiador sallentí Ferran Sánchez. Al maig vam tenir la visita de l'Empar Moliner, que va oferir una tertúlia literària a la Fàbrica Vella acompanyada amb un còctel de Sallent creat per l'ocasió. Pels més menuts, al mes de juny, es va fer una sessió de contes titulada “l'arbre de sucre”. Aquella mateixa setmana també es va fer la presentació de la digitalització de la revista “l'Esparver”.

La traca final va acabar amb el Lipdub, celebrat el dissabte 29 de setembre, coincidint amb el dia exacte de la inauguració l'any 1918, l'espectacle familiar Embrossa't, lligat a la poesia visual de Joan Brossa, i la tertúlia amb Antoni Bassas.

Durant aquests mesos també s'han gravat algunes vídeo recomanacions de llibres que podeu recuperar al canal de Youtube de l'Ajuntament. Totes les entitats i persones del municipi s'han implicat fortament amb la celebració, fins i tot una part de l'enramada d'aquest any es va dedicar al centenari de la Biblioteca.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 02/10/2018 14:05
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona