español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Crida a la prevenció del consum d’alcohol i a treballar contra les agressions sexistes pel Carnaval 2020 de Sallent

Crida a la prevenció del consum d’alcohol i a treballar contra les agressions sexistes pel Carnaval 2020 de Sallent
foto

Des de l'Ajuntament de Sallent es fa una crida a la ciutadania a fer una prevenció del consum d'alcohol, en el marc de les activitats del Carnaval de Sallent el proper 21, 22, 23, 25 i 26 de febrer, sobretot entre la població més jove.

Segons dades del Departament de Salut, el consum d'alcohol segueix incrementant entre els joves i s'avança en l'inici del consum. Un consum que no només té impacte en la mateixa salut dels joves, sinó que també genera una problemàtica d'incivisme i relacions, agreujada en les festes locals i que, per tant, cal preservar i generar espais d'oci saludable i promoure un consum responsable.

En aquest sentit, des de la Regidoria de Governació i la comissaria de la Policia Local, s'ha impulsat una campanya de prevenció del consum d'alcohol entre els menors d'edat, focalitzant l'acció en els establiments de venda de begudes alcohòliques i dotant-los d'un cartell informatiu on indica la prohibició de la venda d'alcohol a menors. També se'ls convida servir les begudes en envasos de plàstic, per tal d'evitar incidents i lesions al llarg del recorregut.

Per altra banda, el mateix dissabte 22 de febrer, també hi haurà la intervenció dels “Àngels de nit”, un grup de joves formats que tindran la figura d'agents d'intervenció d'“igual a igual” i que pretén introduir “instants reflexius en les conductes que es duen a terme en els espais d'oci nocturn ja sigui a nivell de malalties de transmissió sexual, abús dels consums entre d'altres, amb l'objectiu de fomentar els hàbits saludables en els espais d'oci nocturn.” Aquesta acció inclou repartir aigua i galetes gratuïtament a les persones joves, per informar de la importància d'hidratar-se i menjar durant el consum d'alcohol. Aquesta intervenció s'iniciarà a les 16h i finalitzarà a les 21h, establint diferents punts d'intervenció abans, durant i després de la rua.

Com a principal novetat d'enguany, el Carnaval de Sallent comptarà amb un punt lila amb el suport de la Diputació de Barcelona i amb professionals de l'entitat Filagrana disposant així d'un espai per a la prevenció de l'assetjament, l'abús i les agressions sexistes als espais públics, així com d'assessorament i actuació. El Punt Lila estarà ubicat a la zona de l'hospital de campanya situat a la Plaça Catalunya de les 20h del dissabte 22 fins les 6h del diumenge 23 de febrer. També disposaran d'un telèfon d'atenció directe durant l'horari d'intervenció.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 14/02/2020 12:53
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona