español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Comunicat de l’Ajuntament de Sallent en relació als casos positius per COVID-19 de la coral The River Troupe Gospel

Comunicat de l’Ajuntament de Sallent en relació als casos positius per COVID-19 de la coral The River Troupe Gospel
Publicat: Dimecres 23/09/2020

Arran de les últimes informacions que s'han donat a través de diversos mitjans i xarxes socials, l'Ajuntament de Sallent vol informar dels fets relacionats amb el grup sallentí “The River Troupe Gospel”. El passat 13 de setembre, en el marc de la Festa Major de Sallent, el cor de gospel va fer el seu primer concert després d'uns mesos aturats i d'assajar durant tot l'estiu, d'acord amb les mesures de seguretat establertes pel Departament de Salut, i de més de sis mesos d'haver aturat la seva activitat.

A principis de la setmana passada, un membre del cor va presentar símptomes lleus de la Covid-19, i va resultar ser positiva després de realitzar-se una prova PCR. Acte seguit, es va activar tot un protocol, en coordinació amb les autoritats sanitàries, d'aïllament preventiu domiciliari de tots els integrants de la coral. A dia d'avui, i després d'un rastreig i seguiment diari per part dels responsables sanitaris, hi ha un total de 30 positius després d'haver fet un test massiu als 41 integrants del cor.

Des del consistori es vol posar èmfasi en què, en tot moment, el concert de la coral del passat 13 de setembre es va fer seguint un protocol de seguretat i prevenció amb tot el públic: amb aforament limitat i amb reserva prèvia, respectant en tot moment les mesures que obliga el COVID (distància física entre persones, neteja de mans amb solucions hidroalcohòliques, ús obligatori de la mascareta i presa de temperatura a tots els assistents). D'acord amb les indicacions donades des del Departament de Salut, “el risc de contagi amb el públic que va assistir al concert és inexistent, ja que es va celebrar a un espai exterior.”

La procedència del brot, un assaig

Segons les autoritats sanitàries el contagi es va produir, a causa d'una persona que va resultar ser asimptomàtica, durant un assaig previ al concert de Festa Major, on es va produir una interferència amb la ventilació de l'espai on habitualment assaja la coral.

L'Alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, fa una crida a la tranquil·litat de tota la ciutadania, recordant que s'ha actuat des del primer moment en coordinació amb el personal sanitari. “Desitgem una ràpida recuperació dels cantaires afectats”, ha transmès Ribalta.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 23/09/2020 12:19
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona