español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Analitzem la campanya d'estiu per minimitzar el soroll nocturn

Analitzem la campanya d'estiu per minimitzar el soroll nocturn
Publicat: Dilluns 24/09/2018

Aquest estiu la policia local de Sallent ha tirat endavant una campanya per minimitzar el soroll nocturn en carrers i places. En termes generals, hi ha hagut bona comunicació entre la comissaria i els veïns evitant molèsties al descans de la població, però cal seguir-hi treballant.

L'Alcalde, David Saldoni, explica que “vetllar per la correcta gestió de les terrasses i el soroll nocturn ha estat una prioritat aquest estiu, i considerem que en relació amb els bars ha funcionat bé, però seguim tenint un problema important en determinats punts de la població”.

Segons el sotsinspector en cap de la Policia Local, Jaume Salinas, “les molèsties més elevades venen donades per grups de joves que es troben a la via pública fent xivarri i sovint escoltant música reproduïda per altaveus”. D'altra banda també hi ha hagut queixes per "veïns que  es troben parlant i prenent la fresca en horaris nocturns, amb especial atenció al barri de Fussimanya". Aquest barri, juntament amb altres tipologies de molèsties ha estat el que més ha requerit els serveis policials per garantir el descans veïnal durant els mesos d'estiu. Salinas demana la màxima implicació i la col·laboració de tothom.

Saldoni subratlla que “Encara es fa difícil la compatibilitat del descans i el soroll que produeixen els grups de persones que estan al carrer. En aquest sentit, hem d'apel·lar a l'empatia de la gent i ser conscients tots plegats de les molèsties que genera la nostra actitud.”

Aquestes dades que s'han pogut extreure a partir de les accions realitzades per la comissaria de Sallent, seran la base per treballar i dissenyar la “Campanya de l'estiu 2019” en què d'una manera transversal s'intentarà aconseguir una major implicació de tothom a la recerca del propòsit, el descans veïnal i la convivència.

 

Incidències ateses d'ofici pels agents de la Policia Local: 22

- Control específic de tancament d'horaris de les terrasses i soroll dels usuaris:  20

- Incidències detectades d'ofici amb les terrasses dels establiments i incompliment d'horaris:  2

Incidències ateses a requeriment dels ciutadans: 27

- Sorolls, molèsties i horaris provinents de terrasses i establiments: 4

- Molèsties ocasionades per grups de joves/ botellón: 12

- Molèsties ocasionades per joc de nens al carrer: 1

- Molèsties ocasionades per soroll a domicilis o veïns parlant al carrer: 10

TOTAL D'INCIDÈNCIES / SERVEIS DURANT LA CAMPANYA: 49

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 24/09/2018 10:39
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona