español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

El Registre de la Propietat no deixa inscriure el campanar a nom de l'Ajuntament

El Registre de la Propietat no deixa inscriure el campanar a nom de l'Ajuntament
Publicat: Dimarts 12/03/2019
El plenari n'havia demanat la propietat a nom del consistori a través d'una moció.

El Registre de la Propietat  certifica que la torre del rellotge i el campanar és propietat de l'Església i suspèn la seva inscripció a nom de l'Ajuntament de Sallent, tal i com demanava ERC a través d'una moció presentada el passat 12 de setembre del 2018.

El ple de l'Ajuntament per unanimitat va demanar la inscripció al Registre de la Propietat de la torre del rellotge i el campanar a nom de l'Ajuntament de Sallent al·legant que va ser construït per l'Ajuntament, i que el consistori, “com a gestor del comú no pot vendre ni alinear bens del comú ni despendre-se'n”.

El Registre de la Propietat, però, ha suspès la inscripció per “no poder-se deduir de les dades aportades la finca registral propietat de l'Ajuntament de Sallent sobre la que s'ha de practicar la inscripció de la torre del rellotge i el campanar, construïts en un sòl que pertany a un titular diferent”, és a dir, a l'Església. I en aquest cas, per demanar la propietat, el Registre estipula que “s'ha d'articular jurídicament la constitució d'un dret de superfície entre el propietari del sòl i el superficiari per a poder inscriure les construccions sobre sòl aliè”.

Segons l'alcalde de Sallent David Saldoni: “des de l'equip de govern vam demanar al registre de propietat que clarifiqués la titularitat d'un bé que no està registrat, havíem de saber legalment quina era la situació. Ara ja ho sabem, però estem convençuts que els usos i funcions del campanar segueixen essent els mateixos que han estat sempre i per tothom”.

Campanar
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19/03/2019 10:22
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona