Curs 2016-2017

La Pinça

La Pinça, un espai solidari d'intercanvi de roba infanil. Una idea del grup de pares i mares del SIAF amb la col·laboració de Creu Roja i l'Ajuntament de Sallent. Està situat al carrer Sant Bernat, davant del local de la Creu Roja.

Horari d'atenció: dimecres de 9 a 12 h per portar-hi roba i dijous de 9 a 12 h per recollir-ne.

Funcionament: cada usuari es pot endur el mateix nombre de peces que aporta a la botiga, o bé, emportar-se dues peces de roba a canvi de col·laborar amb la botiga una jornada. Es tracta d'un recurs que es posa a disposició de totes les famílies de Sallent perquè puguin reutilitzar roba i a l'hora estalviar en la compra de tots aquests productes.

Tothom qui ho desitgi pot col·laborar amb La Pinça aportant roba o ajudant a l'organització. Per altra banda, l'Ajuntament de Sallent, facilitarà vals d'urgència a aquelles famílies que ho necessitin de manera puntual.

Excursió fi del 2n trimestre

El passat divendres 7 d'abril els nens i nenes i famílies del SIAF vam anar d'excursió a La Torre d'en Roca per a finalitzar el 2n trimestre d'aquest curs.

Vam anar caminant pel camí de La Sèquia fins a arribar a La Torre on ens esperava l'Anna per ensenyar-nos les instal·lacions i explicar-nos el funcionament de la fàbrica i les diferents elaboracions que hi fan, des de iogurts fins a mató. Iogurts que vam poder provar i a tothom li van agradar molt.

Un cop feta la visita vam berenar i vam poder jugar una estona dins el recinte.

Aquesta activitat va reunir una trentena de persones que vam passar més de 3 hores ben distretes i divertides amb totes aquestes activitats.

Activitats de Nadal

Caga Tió

El passat dimarts 20 de desembre els nens i nenes del SIAF vam tancar el trimestre cagant el Tió. (17 nens/es i família).

Ens vam trobar a les 5 de la tarda al local, de mica en mica anaven arribant. Com ja fa 4 anys el dia d'avui podem comptar amb la col·laboració de la Creu Roja. Aquest any van venir amb una ambulància que van aparcar a la plaça de la Vila, per tal que poguéssim veure tot el que hi ha a dins i ens expliquessin per a què serveix, què fan i com actuen quan és necessari,... qui va voler va poder fer preguntes per resoldre alguns dubtes o per saber més coses com a curiositat. Un cop regirada tota l'ambulància vam tornar al local del servei on vam cagar el Tió esperant que ens cagues coses boniques i no carbó; i sí, ens va cagar jocs per tenir allà i poder-ne disposar els dies que hi anem i unes quantes llaminadures per tots que ens vam repartir. Després de berenar vam poder jugar una estona amb aquestes joguines noves i jocs nous.

Abans de marxar vam veure el videoclip de Nadal que s'ha editat aquest any des de l'escola de música municipal i com a components de dos grups de cant coral alguns dels nens i nenes del servei també hi surten.

Parc de Nadal

El dimarts 27 de desembre els nens i nenes del SIAF vam poder participar d'una tarda d'activitats i jocs al Parc de Nadal. (23 nens/es i família).

Ens vam trobar a les 5h de la tarda a la porta del pavelló i vam poder gaudir dels inflables, tallers, esports i totes les altres activitats que vam trobar instal·lades al recinte del pavelló municipal.

Des del SIAF us desitgem unes bones festes i que gaudiu d'aquests dies!

 

Pla d'inclusió social

En el Barri de la riba del Llobregat del municipi de Sallent s'ha desplegat un projecte de llei de barris que respon a diferents accions, una d'elles el Pla d'inclusió social. El SIAF és un dels projectes que forma part d'aquest pla.

El servei s'inicià el curs 2011-2012. Al llarg de les tardes, els infants i adolescents realitzen les activitats lúdiques programades per l'educadora social, i mitjançant el joc i el quotidià es treballen hàbits socials, de relació, responsabilitat i ordre,  així com autonomia personal i aprenentatge escolar a través de les aules d'estudi establertes. 

A part, també es realitza una tasca paral·lela amb les famílies, oferint tallers mensuals de millora de les habilitats parentals i entrevistes de seguiment de l'evolució dels menors al servei.

Es valora l'adquisició d'aquests hàbits mitjançant dinàmiques que afavoreixen la reflexió i avaluació  del mateix comportament i a través de:

 • Obeir normes
 • Respecte entre iguals
 • Resoldre conflictes de forma assertiva
 • Reparar i reconciliació
 • Aprendre a responsabilitzar-se de les seves accions
 • Respectar les tasques assignades i executar-les amb el grup corresponent
 • Respectar l'horari
 • Assistència
 • Rentar les mans abans de menjar
 • Rentar les dents després de berenar. Tots els menors han disposat del raspall i la pasta
 • Neteja personal quan van al lavabo

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05-06-2020 17:47