español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Segueixen avançant les obres del Pont Pere Otger

Segueixen avançant les obres del Pont Pere Otger
Publicat: Divendres 25/01/2019

Les obres del pont Pere Otger continuen avançant satisfactòriament. S'han iniciat els treballs de neteja i restauració de les pedres de l'estructura del pont. S'ha començat amb l'ajuda de plataformes elevadores per la zona amb accés des de la llera i a continuació es procedirà a la neteja de la zona de sobre el riu mitjançant una bastida suspesa des de dalt del pont.

Aquests treballs permetran fer una reparació dels elements malmesos amb el pas del temps i deixar a punt l'estructura del pont per rebre la nova plataforma.

Paral·lelament, també s'està desmuntant l'antiga estructura de la plataforma. Cal treure les bigues metàl·liques dels antics voladissos, que es troben en un avançat estat de corrosió, i s'ha de rebaixar i compactar la cota de terres del pont. A la vegada es construiran dues riostes longitudinals de formigó que serviran com a suport de les prelloses.

Es preveu que les prelloses arribin en les pròximes setmanes, ja que l'Ajuntament les va encarregar sense esperar a la represa de les obres. L'Alcalde de Sallent, David Saldoni, explica que “el fet de poder avançar la contractació d'aquestes prelloses ha permès poder avançar els terminis i començar les obres a principis de gener”. Un cop col·locades i formigonades les prelloses, es deixaran a punt per rebre el nou paviment, les baranes i la nova il·luminació.

Saldoni es fa càrrec dels determinats problemes que comporten les obres a la població, sent una de les principals vies d'entrada al poble, però apunta que “el més important és que s'hagin pogut reprendre, que arribi el material, que es puguin acabar i que tothom en pugui gaudir”.

Està previst que les obres s'allarguin, com a molt, uns 3 mesos.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 25/01/2019 09:58
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona