español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Sallent serà una de les seus del Festival Clam

Sallent serà una de les seus del Festival Clam
Publicat: Dilluns 15/04/2019
La setzena edició del festival es celebrarà entre el 3 i 12 de maig a Navarcles, Manresa i Sallent i projectarà una quarantena de films.

El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (CLAM) ha presentat la 16a edició d'un certamen que creix any rere any i que en aquesta ocasió ha rebut 98 llargs i 269 curts a concurs. Entre les seccions a concurs, Pantalla Oberta i documentals, es projectaran una quarantena de pel·lícules, la majoria de les quals seran estrenes absolutes a Catalunya i Espanya. La temàtica present en les projeccions i en el gruix d'activitats paral·leles del Festival, converteixen el certamen com una cita de referència a Catalunya amb el compromís social i solidari. Per tercer any consecutiu, el CLAM Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, serà present a una tercera població bagenca, a més de Navarcles i Manresa, que són les seves seus permanents. En aquesta ocasió, Sallent ha estat el municipi escollit per acollir la seu itinerant del festival, que se celebrarà del 3 al 12 de maig, i que comptarà amb diverses projeccions i actes paral·lels a la Fàbrica Vella de Sallent. Així, l'Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles, l'Auditori Plana de l'Om de Manresa i la Fàbrica Vella de Sallent seran els 3 escenaris principals del CLAM, que presenta una de les edicions més variades i completes de la seva història.

Els detalls i novetats de la setzena edició del festival, que se celebrarà del 3 al 12 de maig, han estat presentats per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; l'alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer; l'alcalde de Sallent, David Saldoni; el director del CLAM, Serafí Vallecillos; i els representant de l'organització Joan Barbé.  També hi ha assistit la vicepresidenta  d'AMPANS, Judit Bosch,  així com altres representants del festival.

El director, Serafí Vallecillos, va destacar que “fidel al seu discurs social, el Festival d'enguany ha posat el focus en el reconeixement de la diversitat, el dret a la igualtat d'oportunitats de les persones i la promoció i defensa de la igualtat de gènere” i ha afegit que “oferirem una acurada selecció de films, una mostra de la millor creació en cinema social que s'està produint al món i a casa nostra”. El director també va posar èmfasi en els nous formats de producció i de difusió audiovisual que s'incorporen al Festival, que ofereix una trobada de coneguts youtubers. David Saldoni, per la seva banda, ha assegurat que “per a Sallent és un honor ser la seu convidada” i ha afegit que “en el moment de les plataformes digitals és important reivindicar festivals com aquest, per fer del cinema un espai de socialització per compartir”.

Any rere any la xifra de curtmetratges i llargmetratges que es presenten al CLAM no para de créixer. La darrera edició, el Festival va rebre 219 propostes (50 llargmetratges i 169 curts), que queden molt per sota de la xifra d'aquest any: 98 llargs i  269 curtmetratges, un total de 367 pel·lícules que s'han fet arribar al CLAM des de l'estat espanyol, Portugal, Puerto Rico o Alemanya, entre d'altres països. De totes les propostes rebudes, el jurat n'ha seleccionat 18 (12 curts i 6 llargs) que aniran a concurs, es projectaran durant el certamen i d'entre les quals sortiran les premiades, que es donaran a conèixer en l'acte de clausura, el diumenge 12 de maig, a les 6 de la tarda a Navarcles.

Clam
Clam
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 29/04/2019 12:58
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona