español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Sallent se suma al bicentenari de les festes de Gràcia amb l'enramada tradicional

Sallent se suma al bicentenari de les festes de Gràcia amb l'enramada tradicional
Publicat: Dilluns 14/08/2017

Aquest matí, els Amics de les Enramades de Sallent han marxat amb autobús fins a la capital catalana per guarnir un dels carrers del barri de Gràcia amb motiu dels 200 anys de les seves festes.

Des de les 9 del matí una vintena d'enramadors i enramadores de Sallent ja han posat fil a l'agulla per vestir el carrer Francesc Giner amb una enramada senzilla amb els elements tradicionals: el boix, la palma i les flors de paper.

Es tracta d'una iniciativa dels veïns del barri barceloní que els va cridar l'atenció que a Sallent encara se seguís treballant amb aquests elements vegetals tal com es feia antigament i volien recordar els orígens d'aquesta festivitat que enguany celebra el bicentenari.

A Sallent ja feia més d'un mes que s'estaven preparant els motius per l'enramada. Es van fer dos torns de treball en un local del carrer Àngel Guimerà i fins i tot es va organitzar una sortida popular per anar a collir el boix. Tot aquest esforç es veurà reflectit en un tram del carrer Francesc Giner des d'avui fins al 20 d'agost.

El passat 9 de juliol, les Enramades de Sallent també van tenir el seu lloc a l'envelat de Gràcia. Es va fer un taller per ensenyar a fer trenes de boix i flors de paper, mostrant així com eren els guarniments tradicionals que moltes entitats ja han perdut.

Enguany, és la primera vegada que les Enramades de Sallent tenen representació a Gràcia en una de les festes més emblemàtiques de Catalunya. És, sense dubte, una gran oportunitat per donar a conèixer aquesta tradició tan arrelada i estimada al municipi, i que el passat mes de juny va deixar el llistó ben amunt amb gran èxit de participació i 16 carrers enramats que van lluir i vestir de color Sallent.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 14/08/2017 15:14
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona