español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Sallent rep el catàleg de masies i el Pla director del Castell

Sallent rep el catàleg de masies i el Pla director del Castell
Publicat: Dijous 20/07/2017
A partir d'ara se seguirà el procediment per a la seva aprovació amb la fase d'informació pública per donar-los a conèixer i rebre aportacions.

Després de mesos de treball conjunt entre l'Ajuntament de Sallent i la Diputació de Barcelona, Sallent ja té a les mans la proposta del Pla director del conjunt monumental del Castell i el Pla especial de catàleg de masies i cases rurals. El diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, va fer entrega ahir, d'aquestes dues propostes a l'alcalde de Sallent, David Saldoni.

Aquest pla director del Castell, realitzat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, estableix els criteris de les intervencions de reconstrucció a realitzar al Castell de Sallent per tal de preservar i consolidar les restes del monument. El treball contempla l'estudi i recerca arqueològica del conjunt arquitectònic i les actuacions necessàries per garantir la seguretat dels visitants i el bon estat del monument, catalogat com a Be Cultural d'Interès Nacional. L'objecte del pla director, també, és el de conscienciar diferents col•lectius, tant de Sallent, com fora del municipi de l'origen i el valor del Castell en l'àmbit històric i cultural com a poble i territori.

El segon document lliurat és el Pla especial de catàleg de masies. Aquest treball té l'objectiu d'identificar les masies, cases rurals i altres construccions situades en sòl no urbanitzable del municipi de Sallent, que siguin susceptibles de rehabilitació o de reconstrucció, per raons arquitectòniques, històriques, paisatgístiques, mediambientals o socials, per tal de preservar-les i regular les seves condicions d'edificació i ús. Aquest catàleg pretén recuperar i conservar el patrimoni rural del municipi, limitant l'aparició d'activitats poc compatibles amb la qualitat del paisatge alhora que es vetlla per la protecció i conservació d'habitatges rurals i l'activitat turística.

De cara al setembre hi ha previst que es facin sessions informatives perquè els propietaris de les finques incloses dins d'aquest catàleg tinguin coneixement de quines són les actuacions establertes.

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 20/07/2017 15:13
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona