español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Sallent celebrarà el centenari de la biblioteca amb una pila d'actes

Sallent celebrarà el centenari de la biblioteca amb una pila d'actes
Publicat: Dilluns 19/03/2018

La Biblioteca de Sallent és la primera biblioteca pública que la Mancomunitat de Catalunya va construir a la província de Barcelona ara fa 100 anys. Des del consistori sallentí volem commemorar aquest aniversari de la millor manera, per aquest motiu, s'han organitzat un seguit d'actes que s'allargaran fins al mes d'octubre.

L'acte d'obertura i presentació dels 100 anys de la biblioteca tindrà lloc el pròxim 25 de març a l'espai cultural de la Fàbrica Vella amb la representació de l'obra de teatre "Ens havíem barallat tant".

A l'abril es posarà en marxa l'exposició fotogràfica i documental dels 100 anys de la biblioteca. Durant les dues primeres setmanes, els alumnes de 1r i 2n de secundària podran visitar l'exposició a través d'unes visites teatralitzades a l'interior de l'edifici històric on també podran gaudir de l'exposició "Catalunya Il·lustrada. Exposició de Pilarín Bayés". Durant el mateix mes d'abril, la Biblioteca Sant Antoni Maria Claret recollirà en una paret les creacions literàries de les escoles de Sallent i es presentarà el llibre "Sallent desaparegut", de l'historiador Ferran Sánchez Agustí, al Centre Cultural Joan Puig i Elias. Es tracta d'un recull d'imatges de Sallent anteriors al 1975.

El dia 31 de maig, Empar Moliner visitarà el municipi per oferir una tertúlia literària al hall de l'Espai Cultural Fàbrica Vella. El pròxim acte ja serà el 2 de juny, on es farà una sessió de contes al carrer Nou titulada "l'arbre de sucre" a càrrec d'Ada Cusidó. Una veu narradora que farà que l'espectador passegi per diferents estacions de l'any veient com canvia el paisatge i com canviem tots nosaltres. El 8 de juny també hi haurà la presentació de la digitalització de la revista de l'Esparver a la biblioteca Sant Antoni Maria Claret amb la intervenció de Miquel Abadal, degà de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, i Coro Pozuelo, vicegerent de la universitat Pompeu Fabra.

El 29 de setembre se celebrarà l'aniversari de la inauguració de la biblioteca que va tenir lloc el mateix dia de l'any 1918. Al matí es realitzarà un Lipdub des de la nova biblioteca fins a l'antiga biblioteca protagonitzat per les entitats i persones del municipi que hi vulguin participar. I a la tarda hi haurà l'espectacle familiar "Embrossa't" a l'Espai Cultural Fàbrica Vella. Una actuació que endinsarà el públic a la poesia visual de Joan Brossa a través de la dansa, la màgia, projeccions, ombres i titelles.

Finalment, la cloenda dels actes del centenari finalitzarà el dia 1 d'octubre amb la celebració del club del llibre Bages-Berguedà i que comptarà amb la presència de l'escriptor i periodista Antoni Bassas.

Per altra banda, volem que vosaltres també formeu part d'aquests 100 anys de la biblioteca recomanant-nos un llibre. Feu les vostres vídeo recomanacions i envieu-les a comunicacio@sallent.cat. Entre tots aconseguirem 100 vídeo recomanacions que s'aniran penjant al canal de YouTube de l'Ajuntament. Ja podeu consultar les primeres!

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19/03/2018 14:42
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona