español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Sallent acull la primera família de refugiats sirians

Sallent acull la primera família de refugiats sirians
Publicat: Dimecres 03/05/2017
Una família de 6 membres procedents de Damasc s'instal·len a Sallent amb la voluntat de crear una nova vida al municipi

L'Ajuntament de Sallent, que des del primer dia va posar-se a disposició del govern de la Generalitat per tal de poder acollir persones refugiades, oferint dos pisos perquè les famílies refugiades que ho necessitessin poguessin venir a la població. Divendres passat, dia 28 d'abril, una família de sis persones van entrar al seu nou habitatge i, avui dimarts 2 de maig, han estat rebudes per l'alcalde de Sallent, David Saldoni, oficialment a l'Ajuntament.

Aquesta família està formada per un matrimoni, amb tres filles de 19, 18 i 6 anys i un fill de 14 anys. El mateix dimarts, el noi de 14 anys, ja ha començat les classes a l'Institut de Sallent, i la nena de 6 començarà el proper dijous a l'escola. Les altres dues filles aprofundiran el coneixement de l'idioma i es prepararan per començar estudis superiors el curs vinent.

Segons l'alcalde de Sallent, David Saldoni: “estem fermament convençuts que un municipi com Sallent ha de poder acollir aquesta família de refugiats, són gent que ho ha perdut tot, que han hagut de canviar de país, que fa temps que van passant les diferents fases del programa d'acollida, i que finalment tenen l'esperança, i nosaltres els donarem l'oportunitat de començar una nova vida al nostre municipi”.

Aquesta família, forma part del programa de refugiats i compta amb el suport de l'entitat Dianova, que gestiona els centres de primera acollida de Manresa i Vic. Fins ara, estaven en el centre de Vic. El programa de refugiats atorga una prestació a aquestes famílies en funció del nombre de membres, i amb aquests diners fan front al pagament del lloguer, els subministraments i la resta de despeses familiars.

En els propers dies i setmanes, la nova família sallentina espera poder-se anar integrant a la població, així com millorar el coneixement de la llengua i preparar-se per poder trobar una feina que els permeti una major integració.

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03/05/2017 08:21
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona