español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Prop de mig miler de persones han assistit a la primera edició del cicle de sopars-concerts al Castell de Sallent

Prop de mig miler de persones han assistit a la primera edició del cicle de sopars-concerts al Castell de Sallent
Publicat: Dijous 03/08/2017

El passat 29 d'agost, últim dissabte del mes de juliol, el cor sallentí "The River Troupe Gospel" va posar el punt final al cicle de sopars-concerts al Castell. Al llarg del mes de juliol 5 grups d'artistes de diferents estils musicals han trepitjat el Castell de Sallent per oferir concerts a la fresca. Una experiència musical i gastronòmica que ha tingut molt bona rebuda. Un total de 484 persones són les que han assistit en aquest cicle de sopars-concerts cada dissabte de juliol. 

El primer sopar-concert va ser amenitzat pel "Cremat de Garbí", una formació de Vilassar de Mar que van transportar tot el Castell a bora mar amb el so de les havaneres. El segon dissabte de juliol arribava, des de casa, Núria Cols i Jordi Farrés amb un recorregut a través dels boleros des d'un format íntim i proper que aconsegueix, en cada concert, allunar-se dels tòpics que tan sovint acompanyen aquest gènere. "DDM Trio" van ser la tercera proposta d'aquest cicle que va sorprendre amb un projecte de composicions pròpies adreçades cap a la versió més creativa i sense complexos del jazz modern. Des de Barcelona continuava amb la programació "Baldrick", un grup de rock & roll que van fer vibrar el públic interpretant les seves versions de rock i blues amb el seu estil propi. Els que van cloure aquest cicle musical van ser els 60 cantaires que formen "The River Troupe Gospel", i ho van fer amb la força, la vitalitat, l'energia i la felicitat que els caracteritza.

Aquest cicle d'estiu s'ha construït amb l'objectiu d'oferir un producte de qualitat gastronòmica i musical, apostant per artistes locals, i alhora vol fer èmfasi del patrimoni arquitectònic de la vila, situant així sallent al mapa. Aquesta iniciativa pretenia ser un punt de referència cultural, no només pels sallentins i sallentines, sinó per tota la Catalunya central que va poder gaudir d'un sopar i un concert de qualitat, pel mòdic preu de 20 €, en una localització idíl•lica. Per aquesta raó, es va plantejar la pàgina web www.castellsallent.com des d'on es va poder consultar la programació, fer la compra de tiquets, i tota la informació referent a aquests cicles.

El projecte va néixer sota el bressol de la Trenta-Sisena, una entitat cultural dedicada a la recerca històrica de Sallent, al manteniment de les festes dels seus patrons i, sobretot, la impulsora de la reconstrucció de l'església de St. Esteve i St. Sebastià del Castell. Els sopars-concerts han comptat amb la col•laboració de l'Ajuntament de Sallent i amb la participació de mitja dotzena d'espònsors que han fet possible tirar endavant el projecte de manera autosuficient.
Davant l'èxit aconseguit per aquesta proposta cultural, ja s'està treballant per la programació d'una segona edició de cara l'any vinent.

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03/08/2017 13:25
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona