español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Presentació de l'Enramada

Presentació de l'Enramada
Del 07/11/2019 al 08/11/2019
La figura de l'Enramada serà presentada a tots els infants divendres 8 de novembre

Divendres 9 de novembre arriba a Sallent la primera figura que formarà part del conjunt de Gegants de les Escoles de Sallent i Cabrianes. Un projecte que impulsa Gegants i Nans de Sallent, que reb el recolzament de l'Ajuntament de Sallent i la complicitat dels centres educatius del municipi.

Geganta Enramada
Geganta Enramada
A través d'una parella de figures gegants es preten donar a conèixer el món geganter i de pas, enfortir el sentiment de pertinença creant dues figures que al·lgoricament representin dues de les festés més singulars, històriques i representatives del calendari festiu de Sallent, com són les Enramades i el Carnaval.

La intenció és que sigui un projecte de llarg abast i cada curs anar desvetllant noves iniciatives, complicitats i projectes que engrandeixin la coneixença del nostre entorn i sobretot de la cultura popular.

Enguany, es presenta l'Enramada, la figura que representarà la festa del Corpus a Sallent, i que fins al juny passejarà pels 3 centres educatius. Durant aquest temps, s'oferirà un petit curset als alumnes de 4t de primària per aprendre a fer-la ballar, cuidar-la i manipular-la.

L'Enramada estarà carregada de simbolisme i amb l'ajuda dels infants podrà anar canviant alguns dels seus guarniments que la faran del tot especial i polivalent. A més, podrà participar a les festes que organitzin els diferents centres educatius, com també en les sortides que ofereixin els Gegants de Sallent durant l'any.

El disseny es va encarregar als nens i nenes de 3r i 4t de primària; de les millors idees i conceptes se'n va elaborar un esboç final amb la complicitat de l'entitat els Amics de les Enramades, al considerar que serà una figura que també vol retre homenatge als enramadors/es. La creació ha anat a càrrec del jove artestà de 23 anys, Carlos Morillo de Montornès del Vallès.

Al representar una festa on tothom hi té cabuda, no s'ha volgut sexualitzar-la i s'ha intentat que tingui un aspecte neutre en quan a gènere.

A més,  un projecte com aquest ajudarà a enfortir certs valors que en el món geganter i en l'elaboració de festes col·lectives i en el món de les entitats de cultura popular hi són molt presents.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 07/11/2019 20:50
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona