español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Llum verda a la nova planta de sal de Sallent

Llum verda a la nova planta de sal de Sallent
Publicat: Dijous 25/01/2018

El consistori sallentí concedeix la llicència d'obres a Iberpotash per construir una nova planta de sal a les mateixes instal·lacions de la factoria de Sallent, molt a prop de la planta de flotació.

Aquest era l'últim permís que ICL necessitava per tirar endavant el projecte, ja que feia uns dies ja havien rebut la llicència ambiental concedida per la Generalitat de Catalunya.

La construcció d'aquesta planta forma part dels compromisos establerts amb l'empresa minera per reduir l'aportació de residu salí al Cogulló en la pròrroga que se li va concedir el juny passat per continuar-hi abocant mentre no es pugui traslladar la producció de sal de Sallent a Súria.

Aquesta planta preveu tractar la sal amb l'objectiu de produir sal neta de qualitat. Se'n preveu una producció de 150.000 tones anuals, que es destinarà a la venda per al desgel de carreteres. El fet de comercialitzar la sal tractada que surti directament de les mines, evitarà que s'aboqui al Cogulló com fins ara.

La construcció i la posada en marxa de la planta dependrà d'ICL, però s'espera que es dugui a terme en els pròxims mesos.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 25/01/2018 13:04
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona