español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

L'Espai Cultural Fàbrica Vella fa un any

L'Espai Cultural Fàbrica Vella fa un any
Publicat: Dimarts 04/09/2018

Avui fa un any que es va inaugurar l'Espai Cultural Fàbrica Vella. El president Carles Puigdemont va ser l'encarregat de tallar la cinta inaugural juntament amb el conseller Lluís Puig i Mercè Conesa. L'acte va estar amenitzat per la tradicional representació pròpia del Retaule del Embotits, seguida per l'actuació de Quim Moya i ROGER, que van ser els primers a trepitjar l'escenari de l'equipament. 

Des de llavors, l'Espai Cultural ha estat en funcionament, i concretament des del mes de febrer, ja compta amb una programació estable. Els artistes que van estrenar la cartellera van ser Manel Camp i Gemma Abrié, amb Jazzcàntic. A l'abril, donant suport a artistes locals, es va rebre el sallentí Roger Padullés, amb l'obra Emili Vendrell. La veu del poble. També ha pujat a l'escenari la sallentina Tàtels Pérez, pel centenari de la biblioteca amb l'obra Ens havíem barallat tant. Al maig, l'exitosa comèdia negra, Mala Broma, també va fer parada a Sallent portant actors de primera com Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz. Per carnestoltes, es va apostar per un format monòleg amb Marc Martínez. I a l'estiu es va traslladar el Liceu a la Fresca a dins l'Espai Cultural.

La programació és molt polivalent, no només per la varietat de propostes sinó també pel públic a qui va dirigit. Els més petits també n'han pogut gaudir amb Pere i el Llop i Marina, el somni de volar. En aquesta línia, l'Espai Cultural Fàbrica Vella també ha volgut oferir un servei educatiu des de P3 fins a 4t d'ESO. Els Laboratoris de creació es van realitzar en aquest espai, i es va aprofitar per portar la Companyia Factoria Mascaró com a final de curs dels tallers. 

La Fàbrica Vella, va néixer amb la idea de crear un espai escènic de referència a la Catalunya Central, però sobretot també amb la voluntat de disposar d'un espai polivalent per a totes les entitats, grups, escoles i persones del poble, i així està sent. L'Escola de Música Cal Moliner va dur a terme el musical Annie a les instal·lacions de l'Espai Cultural i també hi va fer el concert de Nadal, com l'Escola Vedruna. L'IES Llobregat, hi va representar els Pastorets per Nadal. També s'ha acollit el Show de la Gent Gran, la mostra del Centre Cívic Verge de Fussimanya i el 5è aniversari de l'Ateneu Rocaus amb actes d'Ovidi Montllor i Free Anna Gabriel. 

En aquests darrers mesos, també s'ha pogut treure partit de la sala polivalent de la segona planta. Qui la va estrenar va ser l'Empar Moliner, amb Còctels Literaris, dins la programació del centenari de la biblioteca. 

La Fàbrica Vella també s'ha introduït en la vessant de residència d'artistes. Estrenant aquesta faceta amb l'espectacle Ballar és cosa de llibres, que es va fer aquest mes de juliol i del qual en van poder gaudir tots els nens del casal. I repetint experiència a l'agost amb l'espectacle Immortal de Bruno Oro. 

Per celebrar aquest any de l'Espai Cultural, dilluns de Festa Major, es realitzaran un seguit d'activitats teatrals, musicals i familiars tant a l'interior com a l'exterior de l'equipament. Un programa ple de sorpreses que permetrà conèixer racons desconeguts de l'equipament i la seva programació anual. 

Podeu consultar la programació de la Fàbrica Vella al web de l'Ajuntament. 
 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 04/09/2018 20:29
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona