español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Les Enramades arriben a Sallent del 20 al 25 de juny

Les Enramades arriben a Sallent del 20 al 25 de juny
Del 20/06/2019 al 25/06/2019
Les Enramades de Sallent, declarades Festa d'Interès Turístic i Festa Tradicional d'Interès Nacional, es celebren el dijous de Corpus, encara que els actes i els carrers engalanats perduren fins el dimarts següent.

Un any més per dijous de corpus arriben les Enramades a Sallent. La festa més popular de la vila on durant 5 dies llueixen carrers engalanats, colors, música i una pila d'activitats.  La inauguració dels carrers tindrà lloc dijous 20 de juny a les 11h després de la missa de commemoració de corpus. I comptarà amb la presència de Biel Duran, actor de cine, teatre i televisió i presentador, acompanyat de la xaranga “Els músics de Sallent”, el “Toc d'Enramada” a càrrec de l'Esbart Vila de Sallent, i la xaranga “Cal k tremolin”  formada per alumnes de l'EMM Cal Moliner de Sallent.

L´inici serà a Verge de Fussimanya i  finalitzarà a la plaça de la Vila amb un vermut popular, on es farà entrega de records als carrers enramats. 

A les 17h hi haurà un taller per Infants al carrer del Cos primer tram que durarà fins les 19h i a ñes 20h l'Orquestra Selvatana arrencarà la seva doble actuació amb un concert i un ball de nit desprñes de sopar a la Plaça Sant Antoni Maria Claret.

Divendres els Gegants Fillols de Sallent, visitaran i homenatgeran els veïns dels carrers enramats amb una “Balladeta” a la portalada de cada enramada, acompanyats dels grallers de l'EMM Cal Moliner de l'Escola de Música de Sallent,  en agraïment per mantenir la tradició viva i l'esforç obtingut en l'elaboració de les Enramades.

Més entrada la nit hi haurà concerts per a tots els gustos. A les 22:30h al barri Verge de Fussimanya, ball de nit a càrrec d'Andreu Duet. I a les 00h a l'Escorxador, sessió de discjòquei amb Dj Josele Sanchez, Dj J.Garcia.

Dissabte els nens i nenes vibraran amb el Rocòdrom i la tirolina que hi hauran instal·lats a la Plaça Catalunya a partir de les 11h. També hi haurà dues franges horàries, de 8h a 10h i de 15h a 17h, per inscriure's al concurs de pintura ràpida. A les 14:30h hi haurà el Dinar Popular d'Enramades a la Plaça Anselm Clavé, que inclourà amanida, paella, gelat, vi, aigua i cafè per 15€. Venda de tiquets a l´Ajuntament de Sallent i al Punt d´informació el mateix dia.

A les 21:30h els sallentins i sallentines podran rememorar la llegenda amb el Retaule dels Embotits a la Fàbrica Vella, a càrrec de la Coral Nova harmonia i la participació de l´Esbart Vila de Sallent i l´escola de música Cal Moliner.

Més tard, a les 22:30h hi haurà el ball de nit a càrrec de l'orquestra Moonlight, a la Plaça sant Antoni Maria Claret i una altra sessió de DJ's a l'Escorxador a partir de les 00h.

Diumenge al matí està farcit d'activitats amb la XXI Trobada de puntaires de la Vila de Sallent, la 14a Trobada de col·leccionistes amb intercanvi d'objectes col·leccionable, Estand informatiu de Creu Roja Sallent i una cercavila popular amb els gegants, nans i bastoners de Sallent. A la mateixa hora hi haurà missa solemne de Corpus Christi i a la tarda Cantada d'havaneres amb el grup "Els pescadors de l'Escala”. A les 22:30h es celebrarà el Ball de nit i Revetlla de Sant Joan a càrrec de l'Orquestra Venus a la Plaça Sant Antoni Maria Claret. Amb coca i cava a càrrec dels Amics de les Enramades a preus populars.

Dilluns 24 de juny a les 12:30h Els Trempats de l'Agrupament Roques Albes organitzen un Teatre i Vermut a la Plaça de la Verdura. I a la tarda, els més petits gaudiran amb un espectacle infantil i el ball d'escuma a la Plaça Sant Antoni Maria Claret a partir de les 17h.

Dimarts 25 de juny posarem el punt final a la celebració d'enguany amb la Trobada de balladors de les Balladetes 2019, a les 17h al Parc Municipal Pere Sallés. Seguidament, cercavila fins a la plaça Sant Bernat on es realitzaran les tradicionals Balladetes amb l'acompanyament musical de la xaranga "Cal K Tremolin" de l'EMM Cal Moliner i la col·laboració de les escoles Torres Amat i Vedruna. Recordar que tots els infants que vulguin podran entregar els seus xumets als Gegantons. A les 21h, sopar d'enramadors amenitzat per la Xaranga Màgic, pels carrers enramats.

Per altra banda, dissabte i diumenge hi haurà un trenet turístic de 10h a 14h i de 17h a 21h. A més a més s'ha organitzat un concurs d'Instagram utilitzant el hashtag #Enramades_Sallent2019 i/o #SallentComercial, on es podrà guanyar un val de compra en els comerços associats a Sallent Comercial.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 13/06/2019 09:45
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona