español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Es pintarà un mural al passeig del riu

Es pintarà un mural al passeig del riu
Publicat: Dimarts 14/08/2018

A partir de la setmana que ve es començarà a pintar un mural sobre el mur de contenció que es troba sota el Pont de la Concòrdia. Una de les actuacions que s'estan fent per obrir Sallent al riu Llobregat.

L'Anna Taratiel, és l'artista a qui se li ha encarregat el projecte. Proposa un disseny abstracte amb elements propis de Sallent com ho és el riu Llobregat, els salts d'aigua, les xemeneies de les fàbriques i els materials amb què han estat construïdes.

Per portar-lo a terme utilitzarà la tècnica de l'esgrafiat, que consisteix a fer incisions sobre la paret de manera que quedi al descobert la capa inferior. Utilitzarà l'aigua, la calç grassa, la sorra i pigments minerals. Elements que es poden trobar a la riba del riu Llobregat i que integraran l'obra en l'entorn d'una manera més compromesa.

El consistori ha apostat fort amb la idea d'obrir Sallent al riu. S'estan posant en marxa una sèrie d'actuacions que afectaran al voltant del riu, des de la Rescola de Cal Sala fins a la torre del gas, englobant totes dues lleres.

S'han contemplat treballs de desbrossament, d'obertura d'accessos al riu, d'adequació d'espais de lleure i passeig a tocar de l'aigua, zones verdes i mobiliari urbà. Tot tipus d'actuacions entre les quals també s'hi inclou la pintura d'aquest mural.

Tot plegat vol integrar el patrimoni industrial i senyorial que el poble conserva prop del riu, com el Pont Vell i el de la Concòrdia, la Fàbrica Vella o la Casa Museu Torres Amat. Un patrimoni pel qual es treballa i del que hi ha propostes per vincular-lo i enllaçar-lo amb possibles rutes al voltant del riu.

L'artista treballarà amb el mural del 20 al 27 d'agost al matí. Tothom qui ho desitgi pot anar-hi a donar un cop d'ull.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 14/08/2018 13:26
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona