español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Es crea un grup de suport emocional i ajuda mútua (GSAM) per a persones cuidadores no professionals

Es crea un grup de suport emocional i ajuda mútua (GSAM) per a persones cuidadores no professionals
Publicat: Dimarts 07/08/2018

Sallent és un dels 84 municipis que aquest 2018 oferirà un servei de suport psicològic per a persones cuidadores no professionals. Es tracta d'un espai de relació, d'intercanvi d'experiències i d'ajuda mútua entre persones que es fan càrrec de familiars en situació de dependència.

L'objectiu del GSAM és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals. Que puguin compartir les seves vivències i els seus coneixements i també les seves necessitats i preocupacions entre persones que comparteixen una mateixa problemàtica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situació de dependència.

El col·lectiu comptarà amb l'ajut d'un psicòleg o psicòloga que donarà pautes i estratègies al cuidador perquè pugui gestionar favorablement necessitats i conflictes, emocions i sentiments que surtin durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d'esgotament. També donarà informacions dels diferents recursos de suport que hi ha al territori o de les diferents entitats públiques i privades que els poden ajudar.

Sallent acull el programa GSAM de la Diputació de Barcelona amb la voluntat de reduir l'estrès i l'impacte negatiu de la cura que, a vegades, poden experimentar els cuidadors i cuidadores. I alhora vol millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència.

El grup de suport s'iniciarà el dimarts 18 de setembre i té una durada de 10 sessions d'una hora i mitja cadascuna que es programaran tots els dimarts. El consistori té la intenció de mantenir el grup i donar-li continuïtat en el temps, gestionant-lo i conduint-lo per l'equip d'atenció a les persones de l'ajuntament.

Per participar en el grup de suport només cal posar-se en contacte amb l'Ajuntament mitjançant el número de telèfon 93 837 02 00, o bé a través del correu electrònic ssocials@sallent.cat Es demana que les persones que s'inscriguin vulguin compartir la seva experiència de cuidador/a i puguin assistir a totes les sessions.
 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 07/08/2018 16:12
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona