español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

El govern sallentí proposa instal·lar un ascensor per accedir a la Rampinya

El govern sallentí proposa instal·lar un ascensor per accedir a la Rampinya
Publicat: Dilluns 07/08/2017

La forta pendent d'accés a la Rampinya fa que la gent gran, persones amb dificultats de mobilitat i cotxets tinguin greus problemes per accedir a aquest barri.

Dins el marc d'actuació de la llei de barris a la riba del Llobregat de Sallent, una de les partides importants és per facilitar l'accessibilitat al barri de la Rampinya, i en aquest sentit, l'equip de govern sallentí, ha proposat als veïns la possibilitat d'instal•lar-hi un ascensor.

L'alcalde de Sallent, David Saldoni, ha manifestat als veïns que "l'objectiu d'aquestes actuacions és desenvolupar accions realment transformadores que incideixin de veritat en el desenvolupament del barri. En aquests moments, a la Rampinya hi viuen moltes persones grans i algunes d'elles amb dificultats de mobilitat, fet que fa que no baixin al poble, tan sovint com voldrien, ja que la pujada del carrer Pont és una veritable barrera, per això l'ascensor podria ser una eina que facilités l'accés al barri".

En aquests moments, el barri de la Rampinya de Sallent disposa, a l'igual que la resta de barriades allunyades del centre, un servei de transport durant els matins per poder-se acostar al CAP, al centre de la població, o entre barriades, però en aquest cas, estem parlant d'una inversió que faciliti l'accés de les persones a peu, amb cadira de rodes o amb nens petits.

Amb aquesta actuació l'equip de govern vol mirar cap al present i futur, ja que considera que el barri de la Rampinya és un dels espais del municipi que pot desenvolupar-se en un futur breu, esdevenint un lloc atractiu per poder-hi viure, i d'aquesta manera s'hi facilita l'accés i el fa més lligat al poble.

L'Equip de govern, ha posat a consideració dels veïns dues possibles propostes que han presentat dos despatxos d'arquitectes, que consisteixen en la construcció d'un ascensor que uniria el final del carrer Concepció amb un nou mirador, i la carretera de Sallent, on hi ha un desnivell de 17 metres. El projecte també preveu la nova urbanització del carrer Concepció, eliminant les voreres, tot esdevenint un carrer de plataforma única que faciliti l'accessibilitat.

Aquesta inversió té un cost aproximat segons la memòria valorada de 175.000 euros per l'ascensor i 95.000 per la urbanització del carrer. Aquests imports estan subvencionats en un 75% per la Generalitat de Catalunya, i el 25% restant per l'Ajuntament de Sallent.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03/08/2017 15:29
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona