español  |  english  |  français
Contactar     Mapa web     Plànol

Biblioteca Sant Antoni M.Claret

Biblioteca Sant Antoni M.Claret
Torres Amat, 39 
08650 Sallent 
Tel 938206301 
Fax 938370199 
b.sallent.samcdiba.cat
Lloc web
Horari: Matins de 10.30 a 13.30h: dimarts, dijous i dissabte
Tardes de 15.30 a 20.30h: de dilluns a divendres

Horari d'estiu:
Del 25 de juny al 10 de setembre:
De dilluns a divendres, de 15:30 h a 20:30 h.

Responsable: Joaquim Crusellas i Alberch

QUI SOM

Biblioteca
La Biblioteca és un servei de l'Ajuntament de Sallent, gestionat en conveni amb la Diputació de Barcelona. Forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Està oberta a totes les persones i col·lectius de Sallent, proporciona accés a la informació, facilita el desenvolupament cultural, la formació permanent, el lleure, i promou la lectura. És un espai de relació de la comunitat i d'integració de les persones.

La Biblioteca Popular de Sallent es va inaugurar el 1918, i va ser la primera biblioteca pública que la Mancomunitat de Catalunya va construir a la província de Barcelona. El seu primer emplaçament va ser l'edifici neoclàssic situat al final del parc. El 1998 es va traslladar a la Casa Torres Amat, en un espai més ampli i acollidor, adaptada a les noves tecnologies i amb la incorporació d'audiovisuals.

 

QUÈ HI POTS FER

INFORMACIÓ
Facilitem tot tipus d'informació. Cerca de llibres, articles, continguts d'Internet, notícies de la premsa local, butlletins oficials...

PRÉSTEC
Amb el carnet de la Biblioteca pots endur-te llibres, revistes, discos i vídeos a casa. És gratuït i serveix per a tota la Xarxa de Biblioteques Municipals.
Pots emportar-te a casa 30 documents durant 30 dies:

15 llibres i revistes
15 audiovisuals

  • Abans d'acabar el termini, si el document no ha estat reservat per ningú, pots demanar fins a tres renovacions. Aquestes renovacions les pots fer personalment, per telèfon o per Internet.
  • Es poden reservar llibres que estan deixats.
  • Si ens dónes el correu electrònic podràs rebre avisos automàtics 3 dies abans del venciment del préstec, i també notificacions de reserves i reclamacions.
  • Amb el préstec interbibliotecari pots demanar llibres d'altres biblioteques de la Xarxa. Cal pagar les despeses de la tramesa.
  • Hi ha una bústia de devolució de llibres, a la porta de la Biblioteca, les 24 h. al dia.
  • El retard en el retorn dels préstecs comporta 1 punt de penalització per document i dia de retard. Per cada 50 punts el sistema informàtic bloqueja l'usuari durant 15 dies sense poder utilitzar el servei de préstec.

INTERNET
4 terminals amb connexió a Internet a la sala d´adults i 1 a la sala infantil, que els usuaris poden utilitzar durant mitja hora o més, segons demanda. Es demana el carnet de la Biblioteca.
La consulta és gratuïta, només es paguen les impressions.
Els menors de 14 anys han de portar una autorització firmada pels pares o tutors.
Es fa també formació d'introducció a Internet per a adults.

WIFI
Internet sense cables per connectar-se amb un portàtil.

OFIMÀTICA
3 ordinadors amb programes d'ofimàtica que poden fer servir els nens i adults per redactar treballs o altres usos personals.

AUDIOVISUALS
Equipament per visualitzar vídeos o DVDs i escoltar CDs.

ACTIVITATS
Activitats culturals i de promoció de la lectura: l'hora del conte, tallers, tertúlies literàries, conferències, presentacions de llibres, exposicions, concerts... Consulta la nostra agenda.

VISITES GUIADES I FORMACIÓ
La Biblioteca realitza visites guiades i comentades per conèixer l'espai i el fons a les escoles i als grups que ho sol·licitin.

QUÈ HI HA

FONS GENERAL
25.000 llibres de totes les temàtiques.

FONS INFANTIL I RACÓ DELS PARES
Llibres per a totes les edats, des de contes d'imatges per a pre-lectors fins a llibres de coneixement per a fer deures. També revistes, discos i vídeos infantils.
Al racó dels pares hi trobaràs llibres útils per a pares: embaràs i part, salut i alimentació, diccionaris de noms, psicologia infantil, educació, contes didàctics...

COL·LECCIÓ LOCAL
Aquest fons conserva tots els documents que parlen de Sallent, els llibres publicats per autors sallentins, les revistes locals, i també els articles que la premsa ha publicat sobre Sallent.

FONS ÀNTIC
4.500 llibres antics i revistes enquadernades, dipositats a la Casa Museu Torres Amat. Pots localitzar-los a través del catàleg de la Biblioteca i consultar-los.

AUDIOVISUALS
Uns 3.000 discos, de tots els estils, i 2.500 vídeos, tant documentals com pel•lícules.

DIARIS I REVISTES
Pots consultar 75 revistes i 7 diaris.

ENLLAÇOS

 

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 29/06/2017 11:13
Ajuntament de Sallent  Plaça de la Vila, 1   08650  Sallent  T. 938 370 200
Diputació de Barcelona